
هیوندای سانتافه 2000 تا 2021، نخستین بار در نمایشگاه خودرو نیویورک 2000 معرفی شد که اولین نسل از این شاسی بلند محبوب و خوش استیل به شمار میرود.
هیوندای سانتافه تغییرات زیادی را در مقایسه با نسل قبلی تجربه کرده و باید بگوییم یک خودرو کاملا جدید است که وجه تمایز زیادی چه در طراحی خارجی، چه در کابین و چه در قوای محرکه با نسل سوم سانتافه دارد.
شاسیبلند جدید شرکت به طرزی خیرهکننده زیبا و چشمنواز شده بود. نخستین تجربه ایرانیها با سانتافه با همین مدل بود خودرویی که برای اولینبار توانست در خاک آمریکا تولید شود.

معرفی نسل های مختلف سانتافه :
اواخر دهه ۹۰ میلادی است. هیوندای اوضاع خیلی خوبی در بازار آمریکا ندارد. کرهایها در حال بررسی اوضاع خود بوده و با توجه به شرایط بازار آمریکا به این نتیجه میرسند که یک مدل شاسی بلند میتواند دوای درد هیوندای باشد.
پروژه طراحی و توسعه شاسی بلند مذکور شروع و بالاخره، سانتافه به سال ۲۰۰۰ متولد میشود. چند سال بعد این شاسی بلند به قدری محبوب میشود که هیوندای در تأمین تقاضای بازار به مشکل میخورد.
نسل اول سانتافه که اکنون پرفروشترین مدل شرکت است، بعد از شش سال دیگر مدلی قدیمی محسوب شده و به همین دلیل، هیوندای به سال ۲۰۰۶ و در نمایشگاه خودروی دیترویت از نسل دوم آن رونمایی میکند.
نسل دوم سانتافه که به اتاق CM هم معروف است یکی از اولین کراس اورهایی میباشد که حول و حوش سال ۲۰۰۷ وارد بازار ایران میشود. استقبال مردم از سانتافه فوق العاده است. قیمت خوب، امکانات و آپشن های زیاد و پیشرانه قوی همه سبب میشوند تا سانتافه به یکی از پرفروشترین شاسی بلندهای آن سالهای بازار ایران تبدیل شود. به دلیل افزایش محبوبیت شاسی بلندها در بازار و ورود رقبای مختلف، شرکت هیوندای برای حفظ سهم خود از بازار، در نمایشگاه خودروی نیویورک ۲۰۱۲، از نسل سوم سانتافه رونمایی میکند.

11 مدل پیشرانه بنزینی و دیزلی با قابلیت انتخاب 5 نوع جعبهدنده و دهها تریم آپشن و تجهیزات چیزی نبود که هر شرکتی برای مشتریانش ارائه دهد. هیوندای میدانست که پر و بال گرفتن در بازار آمریکا ولو با هزینه گزاف برایشان اعتبار میآورد. به همین دلیل حتی در برههای برای توسعه سیستمهای الکترونیک و صوتی خود سراغ LG و Infinity هم رفت.
سانتافه نیز مانند دیگر محصولات هیوندای از سبک طراحی معروف به مجسمه سیال سود میبرد، در نمای جلو اولین مسئلهای که جلب توجه میکند جلو پنجره 6 ضلعی معروف هیوندای میباشد که پیش از این در سایر محصولات این کمپانی نیز دیده بودیم و به نوعی امضای طراحان هیوندای به شمار میرود.
هیوندای سانتافه در ابتدا بسیار مورد توجه قرار گرفت و علت این اتفاق، طراحی زیبا به همراه نکات مثبت دیگری بود که در آن دیده میشود. اما این محبوبیت مدت زمان زیادی به طول نینجامید و به دلایل مختلفی این روند دستخوش تغییراتی شد به شکلی که در حال حاضر سانتافه حتی در مدلهای دست دوم هم به سختی خرید و فروش میشود. یکی از مهمترین این عوامل، نشستن گرد کهنگی بر چهره سانتافه است و این شاسی بلند اکنون آن طراوت و جذابیت روز اول را ندارد. البته نمیتوان ایرادی به طراحی آن گرفت اما باتوجه به رقابت سنگینی که میان خودروسازان در کلاس شاسی بلندها وجود دارد، هیوندای برای به روز رسانی سانتافه کمی تعلل کرد و میدان رقابت را دو دستی تقدیم رقبای هموطن و ژاپنی واگذار نمود.

در کنار آن چراغهای زیبا و کشیده جلو که تا روی گلگیر امتداد یافتهاند، قرار دارند که در خود مجموعهای از لامپهای هالوژن، HID وLED های مخصوص روز را جای دادهاند ضمن اینکه چراغهای مهشکن نیز هماهنگ با چراغهای جلو شکل گرفتهاند. سپر از طرحی زیبا و کاملاً هماهنگ با پیکرهی خودرو برخوردار میباشد که این مجموعه در کنار هم چهرهای زیبا و مدرن را به خودرو بخشیدهاند، در نمای جانبی خط برجستهای که از چراغهای عقب شروع شده و تا روی گلگیر جلو امتداد یافته است به همراه شیب ملایم سقف در انتهای اتومبیل طرحی زیبا و فرمی دینامیک به خودرو دادهاند. البته رینگهای 18 اینچی سانتافه نیز به زیبایی این قسمت افزوده است.
طراحی عقب نیز با چراغهای کشیده و زیبایی که همانند قسمت جلو است و درب صندوقی که خطوط به کار رفته بر روی ان طراحی این قسمت را از سادگی خارج کرده و طرحی زیبا به آن بخشیده ضمن اینکه از طرح زیبای سپر و اگزوز دوقلو خودرو نیز به سادگی نمیتوان گذشت. در مجموع سانتافه از طراحی زیبا و هماهنگی برخوردار است که ایراد گرفتن از آن بسیار سخت است.
در نمای پشتی این خودرو شاهد استفاده از چراغ پیوسته هستیم که برای اولین بار در سانتافه دیده می شود همچنین یک چراغ شب رنگ باریک و عریض هم در بالای اگزوز ها دیده می شود.
نمای جانبی این خودرو از تعدادی خطوط حجم دهنده بهره میبرد که یکی از آنها از بالای چراغ های عقب شروع شده و از بالای دستگیره ها رد میشود و به کاپوت میرسد ، دو خط حجم دهنده ی دیگر هم در پایین درب های خودرو میبینیم و دو خط حجم دهنده هم بر روی گلگیر ها و با همان زاویه و شکل دایره ای چرخ ها دیده می شود.
از جمله مهمترین مزیتهای هیوندای سانتافه میتوان به طراحی ظاهری جذاب، کابین نسبتا خوشساخت و با کیفیت، بازار دست دوم بسیار مناسب، خدمات پس از فروش بسیار گسترده در سطح کشور و وفور کافی لوازم یدکی آن عنوان کرد. همچنین پیشرانه این مدل با برخی از محصولات دیگر هیوندای و کیا مشترک بوده و خیال مشتریان از لحاظ تعمیر و نگهداری این محصول کاملا راحت خواهد بود.
هر چند در نقاطی هنوز میتوان پلاستیکهای بیروح را دید اما در نقطه دیگری مثل صندلیها چرم با کیفیتی وجود دارد. در بالای داشبورد یک نمایشگر سوپر ویژن ۸ اینچی قرار دارد که با کیفیت بالا میتواند انواع فرمتها از جمله DVD را پخش کند. کمی پایینتر دکمههای سیستم تهویه مطبوع مستقل اتوماتیک قرار دارند. هیوندای آینهها و شیشهها را نیز به گرمکن مجهز کرده است. ضمن اینکه صندلیها هم در جلو و هم در عقب امکان گرم شدن دارند.

صندلی راننده و شاگرد هر دو به کمک نیروی برق تغییر حالت میدهند اما به علت فول نبودن مدل مورد آزمایش از حافظه تنظیم صندلی خبری نبود. سانتافه مجهز به ترمز دستی الکترونیکی است که برای استفاده از آن باید به سراغ دکمهای بروید که بر رویش P حک شده است و در کنار اهرم تعویض دنده قرار دارد. همین طور دکمه گرمکن صندلیها نیز در همین قسمت قرار دارد. روکش چرمی فرمان بسیار محکم غربیلک را در آغوش گرفته است در حالی که به طور مثال در خودروی مثل دوج دورانگو این روکش آنقدرها محکم نشده است. بر روی فرمان دکمههای کنترل سیستم صوتی و کروز کنترل قرار دارد. اما از سیستم تلفن بلوتوث خبری نیست!
نمایشگرهای سرعت و دور موتور به رنگ سفید و آبی لاجوردی مشخص میشوند که در نور شدید روز هم کاملاً خوانا هستند. در میان این دو نمایشگر صفحه کوچکی قرار دارد که نشانگر وضعیتهای مختلف خودرو از نظر حرکتی و … است. همچنین امکان نمایش اطلاعاتی مثل باد لاستیکها، مصرف سوخت لحظهای، مسافت طی شده و …در این بخش وجود دارد. سانتافه مجهز به سقف پانوراما است که شیشه آن دارای پوشش ضد اشعه مضر خورشید دارد. وقتی سقف باز میشود، یک لایه از الیاف مصنوعی با ارتفاعی حدود ۱۰ سانتیمتر در جلوی سانروف قرار میگیرد تا گرد و خاک و چیزهای دیگر کمتر وارد کابین شوند.
اگر مانند یکی از دوستان ما قامتی حدود ۱۹۴ سانتیمتر دارید، در کابین عقب ارتفاع سقف مشکلی برایتان ایجاد نمیکند. اما فضای زانوها برای افراد بلند قد آنقدرها مناسب نیست. خروجیهای سیستم تهویه مطبوع مختص به کابین عقب بر روی ستونها نصب شدهاند. هیوندای سانتافه را به سیستم کمکی حرکت در سربالای موسوم به HAC مجهز کرده است. همچنین برای پایین آمدن از سراشیبیهای تند و خاکی، میتوانید از سیستم کمکی DBC استفاده کنید که دکمه آن در سمت چپ فرمان قرار دارد.
از سوی دیگر مواردی همچون حضور قطعات پلاستیکی فراوان در کابین و همچنین خشکی سواری برخی از مدلهای سانتافه سبب وجود انتقاداتی پیرامون آن شده است.
آپشنها و امکانات هیوندای سانتافه
هیوندای سانتافه نیوفیس در مدل های سال ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ در مدلهای فول آپشن خود از تجهیزات رفاهی ایمنی زیر بهره میبرد:
کروز کنترل، کروز کنترل هوشمند، سیستمهای کنترل ایستایی در سربالایی، کنترل سرعت در سراشیبی، سامانههای کنترل کشش و پایداری، اتوپارک، سه حالت رانندگی، سنسور پارک جلو و عقب، سنسور باران و فشار باد تایر، رادارهای ایمنی نقطه کور و تغییر لاین و تصادف جلو و پشت، ABS، EBD، ترمز پارک برقی، ترمز اضطراری، اتوهلد، دیلایت – اتولایت، نور بالا اتوماتیک، تنظیم خودکار ارتفاع نور، چراغهای مه شکن جلو و عقب، چراغ چرخشی در سرپیچ، چراغشوی، چراغ جلو از نوع زنون، چراغ بدرقه و خوشامدگویی، فرمان برقی چهار حالته حساس به سرعت با روکش چرم و دکمههای کنترل، پدال شیفتر پشت فرمان، گرمکن فرمان، سیستم صوتی ۶ یا ۱۰ اسپیکر اینفینیتی با هندزفری، نمایشگر لمسی هشت اینچی، نویگیشن، دوربینهای عقب – جانبی و ۳۶۰ درجه، بلوتوث، USB، نمایشگر ۴.۲ اینچی صفحه کیلومتر، قطبنما، کیسههای هوای راننده – زانویی راننده و سرنشین جلو، ایربگ پردهای و جانبی جلو، پشت سری فعال، کمربندهای ایمنی پیشکشنده و محدودکننده، ورود و استارت بدون کلید، تهویه اتوماتیک دوگانه به علاوه دریچه تهویه عقب، کول باکس، صندلی راننده ۸ حالته برقی با تنظیم برقی گودی کمر و حافظه، صندلی سرنشین جلو ۶ حالته برقی، صندلی عقب ردیف دوم تاشونده سه تکه ردیف سوم تاشونده دوتکه (در صورت وجود)، گرمکن صندلی جلو و عقب، سردکن صندلی جلو، روکش صندلی چرمی، پورت ۱۲ ولت، صندوق برقی هوشمند، اینورتر ۲۲۰ ولت، آینه وسط الکتروکرومیک، آینه جانبی با تنظیم برقی، سقف پانوراما، سانروف، شیشه بالابر آنتیترپ، پرده جانبی عقب، مموری آینه.

کنترل کروز (Cruise control): کنترل کروز، یکی از آپشنهای ارزشمند سانتافه است. بدون کنترل کروز، مسافرتهای طولانی در جادهها برای راننده خستهکننده خواهد بود. سیستم کنترل کروز با تنظیم موقعیت دریچه گاز، سرعت اتومبیل را به همان روشی که انجام میدهید کنترل میکند. اما این سیستم دریچه گاز را به جای فشار دادن پدال، توسط کابل متصل به یک محرک فعال میکند. شیر دریچه گاز با محدود کردن میزان هوای موتور، قدرت و سرعت موتور را کنترل میکند. یک سیستم کنترل کروز خوب بدون تغییر بیش از حد سرعت مورد نظر، به خودرو شتاب میبخشد و سپس بدون توجه به وزن اتومبیل، سرعت آن را با کمی انحراف حفظ میکند. بهطور کلی، کنترل سرعت خودرو یک کاربرد کلاسیک از تئوری سیستم کروز است.
سیستم کنترل کشش (Traction Control): کنترل کشش به محدود کردن شیب تایر (چرخ خودرو) در سطوح لغزنده کمک میکند. در گذشته رانندگان مجبور بودند پدال گاز را پُر کنند تا از چرخیدن چرخها به دور خود در سطح جادهِ لغزنده جلوگیری شود. هنگامی که سیستم کنترل کشش مشخص میکند که یک چرخ با سرعتی بیشتر از اندازه در حال چرخش است، به طور خودکار ترمز را به آن چرخ «پمپ» میکند تا سرعت آن کاهش یابد و لغزش چرخ کمتر شود.
دستیار ترمز اضطراری (Emergency Braking Assist): از آپشنهای هیوندای سانتافه 2017 میتوان به کمک ترمز اضطراری (EBA) اشاره کرد که هدف آن کمک به راننده برای توقف سریع وسیله نقلیه خود است. درواقع، این ثانیههای حساس – معمولاً کسری از ثانیه – میتواند به معنای تفاوت بین تصادف و تماس نزدیک باشد. همانطور که پای شما به طور غریزی بر روی پدال ترمز میرود، یک سنسور بلافاصله از روی سرعت و فشار پای شما برروی پدال میداند که یک مورد اورژانشی بهوجود آمده است. در کسری از ثانیه، سیستم کمک ترمز به ترمزها سیگنال میدهد تا حداکثر قدرت بستن را به کالیپرهای ترمز هدایت کند. پدال هنگام ورود به سیستم ترمز ضد قفل (ABS)، به صورت هماهنگ با ترمز کار میکند.
سیستم آلارم ضدسرقت از راه دور (Remote Anti-Theft Alarm System): سیستم دزدگیر از راه دور دارای سه مؤلفه اساسی به نامهای ماشه، سوئیچهای کنترل ماشه و زنگ هشدار است که در هیوندای سانتافه تعبیه شدهاست. یک سیستم آلارم ضدسرقت از راه دور تمام نقاط ورودی یک وسیله نقلیه را پوشش میدهد تا هر گونه تلاش برای نفوذ را هشدار بدهد. بدون شک آلارم از اجزای مهم سیستم ضدسرقت ریموت است که برای روشن کردن زنگ هشدار استفاده میشود.
سیستم کنترل فشار تایر (Tire Pressure Monitoring System): یکی دیگر از آپشنهای هیوندای سانتافه 2017، سیستم کنترل فشار تایر (TPMS) است. این قابلیت به طور معمول به سنسورهای سرعت چرخ که سیستم ترمز ضدقفل از آن استفاده میکند متصل است. این سنسورها میزان چرخش هر چرخ را اندازهگیری میکنند و میتوانند توسط سیستمهای رایانهای درون صفحه برای مقایسه با یکدیگر و سایر دادههای عملکردی وسیله نقلیه مانند سرعت، استفاده شوند. براساس میزان چرخش هر تایر، کامپیوتر میتواند اندازه نسبی فشار لاستیکهای را تفسیر و سیگنال مربوطه را از طریق چراغ نمایشگر به کاربر ارسال کند.
سنسور نور غروب (Dusk Sensing Headlights): برای تشخیص کم نور بودن محیط، دو سنسور در سانتافه وجود دارد، یک سنسور نور که مخصوص نور محیط است و یک سنسور که برای اندازهگیری سطح نور در راستای دید مستقیم راننده در جلوی سانتافه تعبیه شده است. این دو سنسور در کنار و در راستای همدیگر تنظیم شدهاند تا تفاوت نور طبیعی محیط (یا کمبود آن) یا نور مصنوعی مثل چراغهای خیابان را تشخیص دهند و همچنین این سیستم در اکثر خودروها قادر به تشخیص حرکت خودرو بر زیر پل ها است تا در این مناطق روشن نشود. هنگامی که سیستم تعیین میکند سطح نور طبیعی از میزان مشخصی پایین آمده است، چراغهای نور غروب روشن میشوند تا کمبود نور را جبران کنند.
سیستم (رادار) دستیار پارک هوشمند یا همان اتو پارک (Smart Parking Assist System) یا به اختصار SPAS: این سیستم برای فعالیت خود، در اطراف خودرو حسگرهایی (رادارها) دارد و در صورتی که آن را از طریق کلید مربوطه در کنار دسته دنده فعال کنیم و به آرامی در کنار خودروهای پارک شده حرکت کنیم شروع به آنالیز فضای خالی مناسب با ابعاد خودرو کرده و در صورت پیدا کردن این فضا پیشنهاد پارک کردن می دهد. در سانتافه همان طور که از نام سیستم مشخص است، فقط یک سیستم کمکی پارک می باشد که با در اختیار گرفتن فرمان خودرو و کمک گرفتن از دوربین ها و حسگرها شروع به پارک کردن می کند، بنابراین کنترل پدال گاز و فرمان و تعویض دنده بر عهده راننده است. در برخی از خودروهای پیشرفته این سیستم به صورت کامل کنترل خودرو را بر عهده می گیرد. سیستم اتو پارک سانتافه دارای دو حالت پارک دوبل در سمت راست مسیر و سمت چپ مسیر و دو حالت پارک نبم دور بین دو خودرو مجددا در سمت راست و سمت چپ است. برخی از افراد برای این آپشن از اصطلاح رادار پارک نیز استفاده می کنند.
– سیستم (رادار) بین خطوط (Lane Departure Warning System) یا به اختصار LDW: برای این سیستم از راداری در بالای شیشه جلوی خودرو استفاده می شود تا در مسیرهایی که دارای خط کشی منظم هستند به ما اطمینان دهد دقیقا بین خطوط لاین ها در حال تردد هستیم. اگر بدون آنکه راهنما بزنیم از لاین خودمان خارج شویم، به ما هشدار داده می شود. در برخی از خودروهای گران قیمت نظیر ولوو XC90 این سیستم پیشرفته تر بوده و وی تواند به صورت خودکار خودرو را در بین خطوط نگاه داشته و در برخی خودروها نیز به وسیله ویبره فرمان به راننده هشدار داده می شود. و اما سیستم کامل تری که هیچ کدام از سانتافه های موجود در ایران از آن بهره نمی برند، سیستم دستیار نگهدار خط (Lane Keeping Assist) یا به اختصار LKA که در واقع جامع تر از رادار بین خطوط است در این سیستم می گنجد که نه تنها در صورت خروج خودرو از لاین خود بدون زدن راهنما هشدار می دهد، بلکه خودرو را به صورت خودکار در بین خطوط نگه می دارد.

– سیستم (رادار) دستیار پیشگیری از تصادف جلو (Forward Collision-Avoidance Assist) یا به اختصار FCA: به وسیله دوربین جلو و رادار جلو، راننده را از برخوردهای احتمالی از جلو به وسیله هشدار آگاه می سازد و در صورت لزوم از ترمز اضطراری استفاده می کند. دوربین فقط قادر به تشخیص وسائل نقلیه می باشد اما رادار به دلیل فرستادن امواج رادیویی قادر به تشخیص تمامی وسائل و اجسام رو به رو می باشد. سیستم هشدار تصادف از جلو (Forward Collision Warning) یا به اختصار FCW در این سیستم می گنجد. این سیستم بسیار پیشرفته سرعت خودروی جلویی را می سنجند و فاصله میان دو وسیله را کنترل می کند و اگر سانتافه که با آن در حال رانندگی هستیم به دلیل سرعت به خودروی جلویی زیادی نزدیک شود، در مورد تصادف احتمالی به راننده هشدار می دهد.
– کروز کنترل هوشمند با توقف و شروع به حرکت (Smart Cruise Control with Stop & Go) یا به اختصار SCC with S&G: کروز کنترل هوشمند بر خلاف رادار پیشگیری از تصادف جلو که در بالا توضیح داده شد، قرار نیست هشداری به راننده بدهد، بلکه در صورتی که آن را فعال کرده باشیم از طریق ترمز گرفتن و یا سرعت گرفتن دادن خودکار فاصله خودروی ما با خودروی جلویی را حفظ می کند. این سیستم در سانتافه می تواند در صورت توقف کامل خودروی جلویی ترمز گرفته و خودرو را کاملا متوقف نماید و سپس با حرکت خودروی جلویی مجددا شروع به حرکت نماید. برخی افراد به اشتباه کروز کنترل هوشمند را با رادار پیشگیری از تصادف جلو یا همان رادار تصادف اشتباه می گیرند،
– سیستم (رادار) هشدار نقاط کور خودرو (Blind Spot Detection System) یا به اختصار BSD: هنگامی که سنسورهای این رادار در سمت راست و چپ سپر عقب سانتافه که نقاط کور را پوشش می دهند، تشخیص دهند خودرویی در سمت چپ یا راست سانتافه از عقب و کنار قرار گرفته و یا در حال عبور است، چراغ نشانگر در نزدیکی آینه جانبی روشن میشود تا به راننده هشدار داده شود که فرمان را به سمت آن وسیله هدایت نکند. این سیستم از یک دوربین عقب برای شناسایی وسایل نقلیه در مجاورت خودرو نیز استفاده میکند. این رادار توسط امواج اولتراسونیک نقاطی از کنار و عقب خودرو که در حالت عادی قادر به دیدن آن ها از طریق آینه ها نیستیم را زیر نظر می گیرد. چراغ های نشانگر این سیستم در برخی از خودروها بر روی ستون A خودرو (از داخل سمت چپ و راست) تعبیه شده و در اکثر خودروها نظیر سانتافه بر روی آینه های جانبی قرار گرفته است. اما سیستم کامل تر و پیشرفته تری به نام دستیار پیشگیری از برخورد نقاط کور (Blind-Spot Collision-Avoidance Assist) یا به اختصار BCA در سانتافه وجود دارد که رادار هشدار نقاط کور در دل آن قرار می گیرد و هنگامی که به خودرویی که در نقاط کور خودرو قرار دارد بیش از حد نزدیک شویم به غیر از هشدار می تواند به صورت خودکار سیستم ترمزگیری را فعال کند.
– سیستم (رادار) دستیار پیشگیری از تصادف عقب و ترافیک (Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist): مجموعه راداری کامل عقب و کنار خودرو است که از همان سنسورهای رادار نقطه کور که در کناره های سپر عقب نصب شده اند استفاده می کند. بر خلاف نام طولانی و عجیب این رادار، نحوه عملکرد آن را به صورت ساده توضیح می دهیم. فرض کنیم خودروی ما مثلا همین سانتافه در حال خروج از پارک به صورت دنده عقب است اما در عقب آن، خودروها و اجسامی دیگر در حال حرکت هستند. بنابراین در هنگام دنده عقب گرفتن اگر زیادی به خودروها یا اجسامی که در حال حرکت هستند نزدیک شویم این سنسورها به طور خودکار سیستم ترمزی را فعال کرده و مانع از برخورد سانتافه با خودرو یا اجسام در حال حرکت از عقب می شود.
سامانه ایمنی پس از برخورد (Post-Collision Safety System): حدود 25 درصد از تصادفات ناشی از صدمات خودرو، تصادفاتی پی در پی هستند که پس از تصادف اولیه اتفاق میافتند. میتوان از چنین برخوردهای چندبارهای جلوگیری کرد یا عواقب آنها را به حداقل رساند. پس از تصادف اول و جهت جلوگیری از تصادف دوم، ترمز اضطراری به طور خودکار همه ترمزها را فعال میکند تا از خطرات ثانوی جلوگیری کرده و هم خودرو و هم سرنشینان را در سلامت نگه دارد.
سنسور پارک عقب (Rear Parking Sensors): سنسور پارک از عقب که از آپشنهای هیوندای سانتافه 2017 است، باعث میشود خودرو را در مکانهای تنگ بدون مشکل پارک کنید. اتوپارک از چندین حسگر اولتراسونیک تشکیل شدهاست که بسته به مدل، در قسمت عقب سانتافه قرار دارد. سنسورها ضربانهایی را در محدوده 40،000 هرتز دریافت و ارسال میکنند. هنگامی که ضربه به یک مانع برسد، بازتاب مییابد. ارزیابی الکترونیکی با در نظر گرفتن اختلاف زمانی بین ارسال و دریافت، فاصله بین مانع و ماشین را محاسبه میکند. اگر فاصله تحت یک درجه مشخص کاهش یابد، راننده با یک سیگنال هشداردهنده از این فاصله کوتاه و خطرناک مطلع میشود.
ایمنی سانتافه :
این روزها خودروهای کرهای از نظر ایمنی حرفهای زیادی برای گفتن در سطح جهانی دارند و هیوندای سانتافه ۲۰۱۷ هم به عنوان گل سرسبد این خودروها، از قاعده مذکور مستثنی نیست. در تست تصادف موسسه یورو انکپ به عنوان یکی از معتبرترین مؤسسات تست تصادف خودرو در جهان، هیوندای سانتافه ۲۰۱۷ موفق به کسب ۵ ستاره شده که نشان میدهد با خودرویی کاملاً ایمن سروکار داریم. این خودرو در بخش محافظت از سرنشین بالغ ۳۴.۴ امتیاز یا ۹۶ درصد، در بخش محافظت از سرنشین کودک ۴۳.۴ امتیاز یا ۸۹ درصد، در قسمت محافظت از عابر پیاده ۲۵.۵ امتیاز یا ۷۱ درصد و نهایتاً در قسمت تجهیزات و تکنولوژیهای ایمنی ۶ امتیاز یا ۸۶ درصد کسب کرده است.
از مهمترین تجهیزات ایمنی آن میتوان به مواردی مانند سیستم کنترل ایستایی در سربالایی، کنترل سرعت در سرازیری، کنترل کشش، کنترل پایداری، ترمز ضد قفل، ترمز کمکی، ترمز پارک برقی، مه شکن جلو و عقب، مجموعاً ۷ ایربگ و کمربند ایمنی پیش کشنده و محدود کننده اشاره کرد.
مشخصات فنی سانتافه :
هیوندای سانتافه در بازارهای جهانی با موتورهای متنوعی عرضه میشود اما نسخه در نظر گرفته شده برای بازار ایران، از یک موتور 2.4 لیتری 4 سیلندر بهره میبرد که قادر است 190 اسب بخار قدرت و 242 نیوتن متر گشتاور تولید کند. این قدرت به وسیله جعبه دنده 6 سرعته اتوماتیک به چرخهای جلو و یا هر چهار چرخ انتقال پیدا میکند. باتوجه به وزن بالای 1.5 تُنی سانتافه، و قدرت نه چندان زیاد موتور، نباید انتظار یک عملکرد عالی و اسپرت را از آن داشته باشید. به ویژه در مسیرهای سخت و با وزن بالا، سانتافه انتظارت شما را برآورده نخواهد کرد.
از طرف دیگر پیشرانه mpi توانی برابر با ۱۷۴ اسب بخار قدرت و ۲۲۷ نیوتن متر گشتاور تولید میکند. هیوندای سانتافه مجهز به موتور MPi قادر است ظرف مدت زمان ۱۱.۶ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت دست یابد. بیشینه سرعت و میانگین مصرف سوخت این مدل نیز به ترتیب ۱۹۰ کیلومتر بر ساعت و ۸.۸ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر عنوان شده است. وزن هیوندای سانتافه حدودا برابر با ۱۶۵۰ کیلوگرم بوده و باک سوخت آن معادل ۶۴ لیتر گنجایش دارد.

نتیجه گیری :
بایستی پذیرفت هیوندای و کیا مانند چند سال گذشته خودرسازان کوچکی نیستند و امروزه تا جایی پیش رفتند که میتوانند غولهای صنعت خودروسازی را نیز به مبارزه دعوت کنند و حتی گاهی آنها را به چالش بکشند! در مجموع هیوندای سانتافه خودرویی میباشد با طراحی ظاهری و داخلی زیبا، تجهیزات خوب و مناسب به ویژه در مدلهای فول، کیفیت سواری راحت، هندلینگ خوب، عملکرد مناسب موتور و گیربکس، فضای بزرگ و راحت و همچنین نکات منفی همچون کیفیت نهچندان جالب برخی از اجزای داخلی کابین، کند بودن گیربکس در معکوس دندهها و قیمت بالای آن در بازار داخلی (که البته این روزها گریبانگیر تمام خودروهای موجود در بازار شده است). اگر به دنبال یک خودروی شاسیبلند با حسی شبیه به خودروهای سواری هستید و البته از آن انتظار آفرود و بیابانگردی را نداشته باشید، هیوندای سانتافه میتواند انتخاب قابل قبول در بازار کشور باشد.
عالی مقالاتون جامع و کامل دستتون درد نکنه