
خلافی خودرو یک جریمه غیرقابل انکار در رانندگی است، زیرا از نظر پلیس راهور شما مرتکب خلاف شدهاید و این جریمه کاملا محرز است، اما از سوی دیگر ممکن است گاهی اوقات ثبت خلافی خودرو به درستی صورت نگرفته و شما نسبت به آنها معترض باشید.
به همین دلیل باید به دنبال راهی مناسب برای اعتراض به خلافی خودرو خود باشید تا آن را از کارنامه خود پاک کنید. با توضیحات ذکر شده این سوال مطرح میشود که آیا اعتراض به خلافی خودرو تاثیری هم دارد؟ بهتر است قبل از اینکه کفشهای آهنین خود را بپوشید و هزار راه بیهوده را دنبال کنید با ما در مقاله صفر تا صد شکایت به خلافی خودرو مجله اخبار خودرو باشید تا شما مخاطبین گرامی را با تمامی جزئیات شکایت به خلافی خودرو آشنا کنیم.
قبضهای خلافی خودرو به چهار صورت از سوی راهنمایی و رانندگی صادر میشود:
قبض تسلیمی
در قبض تسلیمی مامور راهنمایی و رانندگی با رویت و بررسی مدارک خودرو و گواهینامه راننده، قبض تسلیمی را با جزئیات کاملی همچون زمان و مکان تخلف، شماره پلاک و مشخصات راننده نوشته و آن به راننده تحویل (تسلیم) میکند. احتمال موفقیت شکایت به خلافی خودرو در قبضهای تسلیمی بسیار کم است.
قبض دوبرگی
زمانی برای شما قبض دوبرگی صادر میشود که به دستور ایست پلیس توجه نکرده باشید.
در این صورت یک برگ برای عدمتوجه به فرمان ایست پلیس و دیگری بابت خلافی خودرو صادر میشود. احتمال موفقیت شما در شکایت به خلافی خودرو برای قبضهای دوبرگی بیشتر است، زیرا نه خود راننده حاضر بوده و نه خودرو ثابت بوده تا قبض جریمه تسلیم و یا الصاق شود.
قبض الصاقی
در این نوع تخلف به دلیل عدم حضور مدارک خودرو و راننده، قبض عمومی صادر میشود و اطلاعات عمومی خودرو مانند شماره پلاک، نوع خودرو، زمان و مکان تخلف در قبض جریمه درج شده و به بدنه خودرو چسبانده (الصاق) میشود. شکایت به خلافی خودرو در قبضهای الصاقی به دلیل اینکه خودرو ثابت بوده و خلافی خودرو برای مامور راهور اثبات شده است مشمول تخفیف و یا بخشودگی نمیشود، مگر اینکه بتوانید دلایل و مستندات قانعکنندهای را ارائه دهید.
خلافی خودرو از طریق دوربین به دو حالت ثبت میشود:
-
دوربین هوشمند
این دوربینها از طریق تکنولوژی هوش مصنوعی به صورت اتوماتیک تخلفات را ثبت میکنند؛ مثل دوربینهای محدوده طرح ترافیک و یا خیابانهای یکطرفه.
-
دوربینهای اپراتوری
خلافی خودرو با این دوربینها توسط اوپراتور (نیرو انسانی) بررسی و ثبت میشود. جریمههایی مثل پارک دوبل، پارک ممنوع و… از نمونههای ثبت این تخلفات است.
- سایت پلیس راهور ناجا: یکی از اصلیترین و معتبرترین مراجع برای استعلام و پرداخت خلافی خودرو سایت رسمی پلیس راهور است. برای دریافت و پرداخت خلافی خودرو از طریق سایت پلیس راهور کافیاست مراحل زیر را یکبهیک طی کنید:
- ابتدا وارد صفحه استعلام خلافی خودرو شوید.
- شماره بارکد کارت خودرو را در کادر مربوطه وارد کنید و پس از تایپ کد کپچا (کد امنیتی یکبارمصرف) دکمه جستجو را بزنید.
- حال میتوانید ریز خلافی خودرو همراه با شناسه قبض و شناسه پرداخت خودرو خود را رویت کنید.
- استعلام خلافی خودرو از طریق پیامک: در این روش کافیاست کد 17 رقمی VIN درجشده بر روی کارت ماشین را به شماره 1101202020 ارسال کنید، تا مبلغ خلافی خودرو از طریق پیام کوتاه برای شما ارسال شود.
- استعلام به وسیله کد دستوری USSD: در این روش کد #110* را شمارهگیری کرده و با انتخاب گزینه (خدمات قابل ارائه) و ارسال کد VIN درجشده برروی کارت خودرو، قبض خلافی خود را دریافت کنید.
- استعلام با مراجعه حضوری و به دفاتر پلیس +10
- استعلام بهصورت تماس تلفنی و با شمارهگیری 02188288888
- استعلام از طریق اپلیکیشنهای موبایل
شکایت به خلافی خودرو
گاهی دیدن لیست خلافی خودرو باعث تعجب مالک خودرو میشود، زیرا ممکن است مبلغ بعضی از جریمهها منصفانه نباشد و یا راننده اصلا مرتکب چنین تخلفی نشده باشد! در این صورت چهکاری میتوان انجام داد؟ شکایت به خلافی خودرو تنها راهی است که شما میتوانید با کمک آن به حق واقعی خود برسید، اما چطور و چگونه این شکایت باید مطرح شود؟
رسیدگی به شکایات مربوط به جرائم راهنمایی و رانندگی به دو صورت انجام میشود:
- در این حالت مالک میتواند با مراجعه به مرکز اجرائیات شهرستان محل سکونت خود موضوع شکایت خود را مطرح کند. مثل شکایت به خلافی خودرو توسط دوربین.
دوربینهای پلیس راهور سه تخلف عبور از چراغ قرمز، سرعت غیرمجاز و ورود غیرمجاز به محدوده طرح ترافیک و زوج و فرد را ثبت میکنند که جریمه این تخلفات با تصاویر مستند است؛ در چنین مواقعی تصاویر مستند برای راننده متخلف ارسال میشود.
- شکایت به خلافی خودرو از نوع دوم را با یک مثال برای شما روشن میکنیم؛ بهعنوان مثال شما ساکن تهران هستید و هیچ وقت به شهر اهواز سفر نکردهاید، اما بعد از دریافت لیست خلافی خودرویتان قبض جریمهای را در اهواز مشاهده میکنید و یا مبلغی را در قبض جریمه خود میبینید که اصلا توان پرداخت آن را ندارید.
در این صورت میتوانید با مراجعه به دفاتر پلیس +10 اعتراض خود را مطرح کنید؛ البته در صورتی که مبلغ جریمه مورد اعتراض بیشتر از یک میلیون تومان باشد، لازم است به واحدهای رسیدگی به تخلفات رانندگی مراجعه کنید. در این مرحله اگر متقاضی قانع شود میتواند نسبت به پرداخت جریمه اقدام کند، ولی درصورتیکه قانع نشده باشد باید به سراغ واحد رسیدگی پلیس راهور برود. در این واحد یک کارشناس پلیس راهور و یک قاضی، تخلفات را بررسی و حکم نهایی در این مورد را قاضی صادر میکند؛ لذا در این مرحله رای صادر شده قطعی بوده و قابل اعتراض نیست.
مدارک لازم جهت شکایت به خلافی خودرو
- اصل کارت شناسایی
- اصل سند مالکیت خودرو
- کارت ملی مالک وسیله نقلیه
- تکمیل فرم درخواست
نکات مهم در شکایت به خلافی خودرو
- ماده پنج قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی مهلت اعتراض را ۶۰ روز از تاریخ مندرج در قبض یا تاریخ ابلاغشده به مالک، تعیین کرده است.
- درصورتیکه افراد توان پرداخت خلافی خودرو خود را نداشته باشند، میتوانند با مراجعه به مراکز پلیس +10 و یا سایت رسمی پلیس راهور، مبلغ خلافی را به صورت اقساطی پرداخت کنند.
عالیی بود مث همیشه